3 interieurtips voor een veilige mobilisatie

Als je ouder wordt, heb je minder spierkracht. Je beweegt niet zo vaak waardoor de angst om te vallen reëel is. Zo is valangst al snel een vicieuze cirkel. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven en een frisse neus te halen. Een comfortabele buitenomgeving stimuleert de gezondheid en nodigt uit tot sociale contacten. Met enkele aandachtspunten hoeft de weg naar buiten geen struikelblok te zijn en kan je makkelijk aan valpreventie doen. Met deze 3 interieurtips van Moments Furniture raak je heelhuids op je terras.

1. Stevig en stabiel meubilair

Meubels voor binnen en buiten moeten niet enkel comfortabel zijn, ze moeten tegen een stootje kunnen. Met brede armleggers zijn ze makkelijk en stevig om op te staan. Doe dit rustig zodat je niet duizelig wordt. Wandel altijd met een hand vrij zodat je snel iets kan grijpen om op te leunen of steunen. Let ook op dat het meubilair geen scherpe kantjes heeft.

2. Maak duidelijke, veilige looproutes

Eenvoudig tot op het terras, of tot op eender welke bestemming geraken, begint al bij het grondplan. De experts van Studio M houden hier rekening mee wanneer ze je interieur vorm geven. De looproutes zijn breed genoeg zodat ook rolstoelen en relaxzetels op wielen makkelijk door kunnen. Enkele extra tips:

  • Plaats een wachtbank in de gang, zo creëer je een rustpunt.
  • Vermijd struikelobjecten zoals kabels of losliggende matten.
  • Wees aandachtig voor drempels van, bijvoorbeeld, schuiframen.

3. Mobiliteit creëer je zelf

Ben je minder mobiel? Kies voor een relaxzetel op wielen. Dat is steviger, handiger, meer comfortabel en minder stigmatiserend dan een rolstoel. Kies hierbij voor grote wielen en voor een eenvoudig remsysteem. Zet die remmen ook altijd op wanneer je op het terras bent aangekomen. Zo staat de relaxzetel stevig wanneer je even wil op staan. Laat die relaxzetel, de wielen en de remmen ook jaarlijks nakijken om hem in topconditie te houden.

Meer tips? Onze experts helpen je met plezier op weg.
 

Relaxzetels voor veilig mobiliseren