Henry van de Velde Award voor designer van Nevada

Wim Segers ontving op in 2022 de prestigieuze Henry van de Velde Lifetime Achievement Award. Voor Moments Furniture is de Maaseikse designer geen onbekende. Zo werkten ze nauw samen voor het ontwerp van de sofa Nevada. Een tijdloos ontwerp dat meteen zijn kenmerkende no-nonsense aanpak en creatieve blik met oog voor functionaliteit in de verf zet.

Kippenkoten, doodskisten, interieurs, meubilair voor binnen en buiten, … In zijn lange carrière kreeg Wim Segers de kans om heel wat designuitdagingen aan te gaan. Daarvoor werd hij als allround designer bekroond met de Henry van de Velde Lifetime Achievement Award. Toch vindt Wim dit een erkenning voor het hele team waarmee ze zich dagelijks inzetten voor architectuur, product design en grafisch ontwerp. “De award staat dan wel op mijn naam, maar hij is de verdienste van iedere medewerker. Design is teamwork”, zegt Wim.

Samenwerking met Moments Furniture

Samen met zijn partner Rita Westhovens startte Wim Segers in 1989 Studio Segers. Enige tijd geleden kwam Wim bij Moments Furniture terecht voor de rebranding. Na het uitwerken van de grafische elementen gingen ze ook aan de slag met de productontwikkeling van een sofa, die Nevada zou gaan heten. De stijlvolle en comfortabele fauteuil met doorlopend zitkussen is ook vandaag nog een vaste aanwezige in het aanbod van Moments Furniture, vooral voor de geestelijke gezondheidszorg.

“Dat was een zeer fijne samenwerking met een heel goede briefing”, herinnert Wim zich. “Dat nauwe contact is belangrijk, want design is een intrinsiek proces waar je samen naar de juiste oplossingen en details zoekt. Functionaliteit, duurzaamheid en comfort zijn belangrijke bouwstenen. Ontwerpen voor de zorg biedt een extra uitdaging omdat er andere eisen bij komen kijken. Je ontwerpt een functioneel product dat er niet als een gestigmatiseerd meubel voor de zorg mag uitzien. Huiselijkheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn hier belangrijke elementen.”

Scharniermoment

In de rijk gevulde carrière van Wim Segers was zorg meer dan een zijsprong. “Onze studio vindt het fijn om in verschillende productsegmenten zinvolle en duurzame concepten te realiseren. De zorgsector is wat mij betreft de toekomst”, vertelt Wim. Een visie die de designer deelt met Moments Furniture, waar kwalitatief meubilair ontwerpen met het oog op healing environments de grote drijfveer is.

Ontdek het volledige interview met Wim Segers. 

Nevada